Yumurtanın raf ömrü

Yumurta, AB uyum yasaları kapsamında bu yılla beraber sadece soğuk hava deposu olan yerlerde satılabilecek. Pazarlarda açık şekilde yumurta satılması yasaklandı. Kararı doğru bulanlar kadar sektörü olumsuz şekilde etkileyeceğini düşünenlerde var. Sadece soğuk hava depoları olanların yumurta satabilecek olması seri üretim yumurtanın adet fiyatının 1,00 TL' ye kadar yükselebileceği iddialarının ortaya çıkmasına sebep oluyor. Seri üretimde aynı anda milyonlarca yumurta üretilmesi ve fiyatların yükselme eğiliminde olması yumurtaların satılma sürelerini uzatabilir. Havaların soğuk olduğu günlerde raf ömrü bir miktar daha uzun olan yumurta sıcak yaz günlerinde bozulma riskiyle karşı karşıya

BOZUK YUMURTA NASIL ANLAŞILIR

Bir yumurtanın bozuk olduğunu dışarıdan bakarak anlamak neredeyse imkansız. Yumurta bekledikçe tepe kısmındaki boşluk kısmı artar. Bu sebeple yumurta eğer su içine konulduğunda batmıyorsa yani su yüzeyine yukarı çıkıyorsa  o yumurtanın uzun süre rafta beklediği ve bozulduğu anlaşılabilir. Ayrıca, yumurtayı kırdığınızda yumurtanın sarı kısmı kırdığınız alanda dağılıyorsa bu yumurta da bozuk demektir. Bozuk olmayan bir yumurtanın dış müdahale olmaksızın Tavaya kırıldığı zaman sarısının dağılmaması gerekiyor. Ayrıca kırılmış ve çatlamış yumurtaları da kesinlikle tüketmeyin. Çünkü çatlayan kısımlardan hasta eden bakteriler ve mikroorganizmalar yumurtanın içerisine girmiş olabilir.


DOĞAL BESİ BUTİK ÜRETİM OLDUĞUNDAN ÇABUK TÜKETİLİR

Doğal Besi şeklinde yaptığımız üretimlerde günlük üretimimiz az sayıda olduğundan yumurtalarımız günlük olarak tüketiciyle buluşturulur. Üretim çiftliğimize gelerek gönül rahatlığı ile gözünüzle görerek taze günlük yumurta alabilmeniz mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder