Sığırcılık



SIĞIR IRKLARIMIZ
BASLICA YERLİ SIĞIR IRKLARIMIZ;
YERLİ KARA
Adı gibi kendi de karadır. Orta Anadolu’ya yayılmıstır. Alçak
boylu ama bedeni uzun yapılıdır. Boynuzları kısa, öne doğrudur. Ufak,
kara tırnaklıdır. Memeleri ve meme basları ufaktır. Memeler tüyle
örtülü olabilir. Et verimi düsük, süt verimi azdır. İyi besi tutmaz. Son
derece dayanıklıdır.
DOĞU ANADOLU KIRMIZISI
Yasadığı bölgeden ve renginden dolayı bu adı almıs: Doğu
Anadolu’da yaygındır. Rengi açık kırmızıdan kestane rengine kadar
değisir. Boynuzları kısa, öne doğrudur. Bedeni ve göğsü dar yapılıdır.
Doğu Anadolu’nun sert iklimine uymus bir hayvandır. Geç gelisen bir
ırktır. Yediğimiz etler çoğunlukla bu hayvanın etleridir. Ufak yapılıdır.
Ama iyi besi tutar.
BOZ IRK
Daha çok Ege ve Marmara bölgelerinde yaygındır. Açık
renklidir. Gümüs rengi denilebilir. Bazıları koyu kül rengine doğru
koyulasmıstır. Boğaları koyu renklidir, gözlerinin etrafında siyah bir
halka vardır. Oldukça iri yapılıdırlar. Meme, boynuz uçları ve tırnakları
koyu renklidir. Boynuzları öne doğrudur. En önemli özelliği, sağlam
vücut yapısı ve iyi besi tutmasıdır.

daha fazla bilgi: http://www.etfiyat.com/pratik-sigircilik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder