Köy tavuğu neden geç pişer

Özgür Besi Köy tavukları, entegre üretilen etlik tavuklara göre daha uzun sürede pişerler. Bunun sebebinin köy tavuklarının kart olmasına yorulsa da durum aslında farklıdır. Entegre yetişen etlik tavuklar kapalı kafeslerde ilaçlarla şişirilerek hareketsiz olarak yetiştiriliyorlar. Doğal Besi Köy tavukları ise doğal ortamlarında serbest olarak dolaşarak ve doğal ürünler tüketerek beslendikleri için bu tavukların kas yapısı ve buna bağlı vücut yapısı, entegre yetiştirilen etlik tavuklara göre farklıdır. Özgür besi köy tavukları daha kaslı olduğundan entegre yetiştirilen tavuklara göre daha geç pişerler. Pişirme sırasında dışa çıkan tavuk suyunun rengi ve tavuk etinin renginde de farklılık gözlenir.

İki farklı üretim tavuğun pişmiş hallerini tattığınızda ... Doğal Besi Köy tavuklarının tatlarının daha farklı olduğunu kendinizde rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder